Leg naprapat, cert niainstruktör

bild

Naprapati

Naprapati betyder ”korrigera orsak till lidande” och är effektivt vid ryggont, huvudvärk, nackont, ryggskott, ischias, höftproblem, knäproblem, axelsmärta, musarm etc. Med Naprapati bemöter man kroppen som en helhet där de olika kroppsdelarna är beroende av varandra.

Syftet med behandlingen är att återställa kroppens naturliga rörelseförmåga, balans och funktion, genom att arbeta med bindväv, ligament, muskler, kotpelare och leder. En Naprapatbehandling innefattar massage, triggerpunktsbehandling, stretching samt korrigering av ryggrad och leder.

Jag arbetar också med akupunktur i smärtlindrande syfte och har ett stort intresse för människan som helhet - kropp, själ, känsla och tanke.

Anamnes - Behandling - Rehabiliteringsplan
Under det inledande samtalet, anamnesen, tittar vi även på din livsstil som arbete, stress, avslappning och återhämtning, relationer, kost etc, hur det påverkar ditt välmående, samt hur du kan göra eventuella förändringar.

I en behandling ingår det även rådgivning i träning och rehab. Jag hämtar inspiration från Funktionell träning, Rehabyoga och Nia (som är inspirerad av kampkonst, yoga och dans). Fokuset i rehab-programmen är rörelseglädjen, att hitta den egna drivkraften och att lyssna på kroppen, det ska kännas skönt. Genom integrerad träning skapas ny energi, en starkare och smidigare kropp, samt ett gladare sinne.

För att bli Naprapat går man en 4-årig utbildning på Naprapathögskolan i Stockholm, läs mer på www.nph.se.

Naprapater har en Legitimation och vi arbetar under Socialstyrelsens riktlinjer för Hälsa och sjukvård.

Jag är medlem i Svenska Naprapatförbundet ( www.naprapater.se) och innehar en Patientskyddsförsäkring.